27 d’ag. 2015

LLOM A LA SAL AMB PINYA I TARONJA


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg de llom de porc en un sol tall
  • 400 g de bacó fumat a talls prims
  • 500 g de pinya
  • 400 g de taronges
  • 100 ml d'aigua
  • 100 ml de suc de taronja
  • 50 ml de conyac
  • 100 g de farina
  • 2 kg de sal grossa marina
  • oli d'oliva
  • mantega
  • farigola i romaní
  • sal fina
  • pebre negre 
Preparació:

  1. Disposeu una capa de sal marina sobre una safata d'anar al forn. Peleu la pinya i traieu el centre. Talleu un quart a làmines primes i reserveu.
  2. Pebreu el llom i cobriu-lo amb les llàmines de pinya. Cobrir-ho amb els talls de bacó, de manera que tota la peça de llom quedi tapada. Disposeu el llom sobre la capa de sal que heu posat a la safata.
  3. Mescleu la resta de la sal amb la farina, farigola, el romaní i l'aigua.Cobriu la peça de llom embolicada amb el bacó i pinya amb la barreja i poseu-la al forn a 180ºC durant una hora.
  4. Mentre el llom es fa, talleu la resta de la pinya a trossos , saleu-los lleugerament i salteu-los a foc lent amb una mica de mantega barrejada amb oli d'oliva. Reserveu.
  5. Peleu les taronges, talleu-les a grills i salteu-les igual que hem fet amb la pinya però sense salar-les.Sense treure del foc afegim la pinya, ho mulleu amb el conyaci deixeu que s'evapori. Afegiu el suc de taronja i deixeu-lo evaporar fins que quedi una salsa ben fluida.
  6. Quan el llom estigui cuit, retireu la sal amb compte. Serviu-lo calent amb la pinya i la taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada