6 de set. 2015

GASPATXO AMB ESCOPINYES






Aquesta recepta és molt bona, fresca ....ideal per a rebre convidats a l'estiu....

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg de tomàquets vermells molt madurs
  • 50 g de ceba tendra
  • 1 gra d'all
  • 80 g de cogombre
  • 50 g de pebrot vermell
  • 50 g de pebrot verd
  • 200 g de miga de pa del dia anterior
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre 
  • sal
  • pebre
  • 500 g de escopinyes fresques
  • 1 full de gelatina (2 g)
Preparació:

  1. Posar les escopinyes en un pot amb aigua i tapar, deixar-les a foc viu fins que s'obrin. Coleu el suc en un colador fi i reserveu-lo per a preparar la gelatina. Retireu les closques de les escopinyes.
  2. Netejeu molt bé totes les verdura i peleu la ceba. Traieu les pepites del cogombre i tritureu a la batedora electrica totes les verdures juntament amb el vinagre i el pa remullat en aigua, fins que quedi un puré molt fi. Salpebreu al gust. Afegiu l'oli, batre de nou i reserveu a la nevera.
  3. Salpebreu lleugerament el suc de les escopinyes i el calenteu. Una vegada calent, aparteu del foc el suc, i afegiu el full de gelatina previament remullada en aigua i escurreguda, ho remeneu amb una cullera perquè es disolgui. Ho deixeu refredar una mica i ho poseu a un motlle de glaçons i ho deixeu quallar a la nevera. Una vegada solidificat ho reserveu per a guarnició.
  4. Retireu el gaspatxo de la nevera i si voleu ho completeu amb aigua al gust, ho repartiu en copes o bols, afegiu les escopinyes i els glaçons del suc que teniem reservats.
NOTA: una manera original de servir-lo , és en una copa alta amb gel i una borqueta a on posarem les escopinyes, previament amanides amb una mica de sal, pebre vermell i unes gotes de vinagre. Acabeu la broqueta amb una boleta de meló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada