11 de set. 2015

CREMA DE PESOLS A LA MENTA


Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de pesols
  • 2 cebes
  • 1 patata
  • 150 g de botifarra negra d'arros (opcional) 
  • 3 gots de caldo d'au o vegetal
  • 4 branquetes de menta fresca
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:

  1. Posar el caldo al foc i portar-lo al punt d'ebullició. Peleu les cebes i les talleu en juliana. Peleu també la patata i la trossejeu.
  2. Calenteu dues cullerades d'oli i sofregiu la ceba a foc lent uns 5 o 6 minuts, Incorporeu els pesols i la patata, ho ofegueu uns instants i ho cobriu amb el caldo calent. Amaniu amb sal i pebre. Ho coeu a foc mig uns 15/20 minuts fins que la verdura estigui tendra. Si utilitzeu pesols congelats, aquests els afegiu 5 minuts abans de que finalitzi la cocció.
  3. Agafeu les fulles de ment i les poseu al got de la batedora amb l'oli restant i tritureu fins que obtingueu un oli verd.
  4. Retireu les verdures del foc i les tritureu a la batedora fins que tingueu una crema llisa i homogènea,
  5. Peleu la botifarra (morcilla) i la talleu a rodanxes, i  les daureu a la paella un parell de minuts.
  6. Serviu la crema en bols individuals i ho decoreu amb l'oli preparat , la botifarra negra i alguns pesols sencers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada