7 de set. 2015

SOPA DE CEBA AMB TÒFONA



Ingredients per a 4 persones:

  • 4 rovells d'ou
  • 25 g de tòfona negre
  • 600 g de ceba 
Per el consome : 

  • 3 l d'aigua
  • 1500 g d'ossos de vedella
  • 1 ceba
  • 1 branca d'api
  • 3 pastanagues
  • 1 porro 
Preparació:

  1. La nit abans, blanquegeu els ossos en aigua tèbia, que treguin la sang.
  2. Prepareu el consomé coent tots els ingredients junts a foc baix, molt lentament durant unes 5 hores.
  3. Coleu el brou amb un colador molt fi, i perquè no quedin impuresses, coleu-lo amb un drap fi. Traieu el greix que sura per damunt i ho deixeu refredar.
  4. Escalfeu la mantega en una cassola i afegiu la ceba tallada ben fina i coue-la lentamet. Un cop cuita i abans de servir-la afegiu-hi el consomé. Feu bullir el conjunt i passeu-lo a una sopera per portar a taula.
  5. Uns instants abans de menjar la sopa, escalfeu els plats al forn uns segons i tot seguit poseu el rovells d'ou als plats i lamineu-hi la tòfona per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada