20 de des. 2007

AMANIDA DE LLAMANTOL




















Ingredients:

2 llamàntols, 2 tomàquets, enciam variat, 2 pastanagues, vinagre de Mòdena, oli d'oliva, llorer i sal.
Per a la salsa rosa: 4 cullerades de maionesa, 2 cullerades de brandi, 3 cullerades de suc de taronja., 2 cullerades de ketchup.

Preparació:
Posar a coure els llamàntols i una fulla de llorer amb aigua salada durant 10 minuts. Refredar-los en un bol d'aigua amb gel. Prepar la salsa: mesclar bé la maionesa, el ketchup, el brandi i al final el suc de taronja, deixar reposar.Picar els diferents tipus d'enciam en juliana, el tomàquet en daus i la pastanaga a bastonets. Amanir amb oli d'oliva, sal i vinagre de Mòdena. Cobrir la base de safata a on servirà l'amanida amb la verdura. Treure les pinces dels llamàntols i extreure la carn que hi ha. Reservar els caps. Separar el cos i obrir-lo amb cura de que surti complert. Treure la carn i tallar-la a rodanxes. Col·locar-les sobre la base d'amanida i salsejar. Decorar el plat amb els caps dels llamàntols que havíem reservat.

1 comentari: