31 d’oct. 2008

Arròs cremós de botifarra de pebre i sipietes

Ingredients per a 4 persones:
  • 500 grs de sipietes
  • 500 grs de botifarra magra amb sal i pebre
  • 400 grs d'arròs
  • 200 grs de tomàquet madur
  • 2 cebes grans
  • 3 grans d'all
  • 1 pebrot verd gran
  • 1 l d'aigua
  • oli d'oliva verge, sal i julivert
Preparació:
  1. Netegeu les sipietes.
  2. En una cassola de terrissa o de ferro colat, escalfeu l'oli. Quan estigui calent, saltegeu la botifarra feta a rodelles de 3 cm. Un cop feta, retireu-la. En el mateix oli, saleu i saltegeu les sipietes.
  3. Quan comencin a agafar una mica de color, traieu-les de la cassola i poseu-hi la ceba ben picada, deixar que es dauri; vigileu que no es cremi. Incorporeu-hi l'all ben picat, el julivert i el pebrot també ben picat. Quan el pebrot estigui cuit, afegiu-hi el tomàquet madur ratllat, deixant que es concentri fins que prengui un color fosc.
  4. Amb molt de compte que no es passi de cocció i es cremi, incorporeu-hi la botifarra i l'aigua bullint deixant-ho a foc mitjà durant uns 15 minuts. Un cop hagi passat el temps, doneu més intensitat al foc, i quan torni a bullir, aboqueu-hi l'arròs i les sipietes, deixant-ho coure a foc alegre durant 16 o 18 minuts. Aneu remenant tot sovint perquè l'arròs tregui el midó i es torni cremós. Deixeu-ho reposar 2 o 3 minuts abans de servir.
RECEPTA ORIGINAL: Marga Muñoz cuinera del RESTAURANT FLORENTINA i autora del llibre "Recetas para mi madre"