13 de nov. 2009

Culleretes de Salmó i alvocat


Aquest caprici és ideal per posar-ho com aperitiu aquest pròxim Nadal

Ingredients per a 4 culleretes:
  • 125 grs de salmó fresc, net de pell i espines
  • 2 alvocats madurs
  • tomàquet vermell petit
  • 1 llimona
  • 1 culleradeta de conyac
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge
  • sal, pebre i unes branques de caramuixa (cebollino)
Preparacio:
  1. Talleu el salmó en dauets petits, saleu-los i reserveu-los. La polpa de l'alvocat també talleu-la a dauets, hi tireu el suc de llimona per sobre així no es quedarà negre, el tomàquet també talleu-lo a dauets.
  2. Prepareu una vinagreta amb l'oli d'oliva, la soja, el conyac, sal i pebre. Ho haureu de batre fort fins que quedi emulssionat.
  3. Barreja el salmó, l'alvocat i el tomàquet en un bol gran perquè no es trenquin i regueu-lo amb la vinagreta. Deixar-ho reposar a la nevera hora.
  4. Coloca la mescla en culleretes i talla la caramuixa a sobre. Servir-ho fred i si ho voleu picant, poseu-li una mica de salsa wasabi-