27 de nov. 2010

TOURNEDOS ROSSINI


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 filets de 100 grs de "solomillo" de bou
  • 200 grs de foie cru
  • 80 grs de trufa
  • 4 llesques de pa de motlle sense escorça
  • 1 copa de Pedro Ximenez o vi de Madeira
  • 30 grs de mantega
  • Pebre negra molta
  • sal
Preparació:

  1. Dividir el foie en 4 porcions, filetejar les trufes ben fines, tallar les llesques de pa de motlle igual que el diàmetre dels filets de carn. Daurar-les per els dos costats a una paella amb mantega i reservar-les al forn, a uns 70-80 ºC per conservar-les calentes.
  2. Calentar una paella , quan estigui ben calenta marqueu els filets de carn 2 minuts per a cada costat, salpebrar-los i reservar al forn. A la mateixa paella, marqueu els trossos de foie, 1 minut per cada costat. Salpebreu-los i reservar també al forn.
  3. Desglasseu els sucs de la paella amb el vi, resserveu 12 làmines de trufa i afegiu la restes a la paella. Retirar del foc.
  4. Munteu els plats, colocant primer la llesca de pa, posar a sobre el filet, tres làmines de trufa per ració, i per últim poseu la porció de foie. Tireu per sobre el fons de la cocció i servir de seguida