1 de des. 2010

AMANIDA D'ÀNEC SERVIDA EN TULIPA


Una presentació original per una amanida.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 làmines de pasta brisa
  • 150 grs d'amanida variada 
  • 100 grs de pernil d'ànec 
  • 8 tomàquets cirera
  • 25 grs de nous pelades
  • 25 grs de panses de Corinto
  • 1 cullerada de sucre
  • 6 cullerades de vinàgre balsàmic
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • mantega
  • sal
Preparació:

  1. Tallar la pasta brisa en cercles d'uns 17 cm de diàmetre. Engrasar amb la  mantega la part exterior de quatre motlles per flan i colocar-los invertits a una safata del forn.
  2. Cobrir amb la pasta brisa, punxar lleugerament amb la punta d'una forquilla i tapar amb paper d'alumini. Daurar al forn durant 15 minuts a 200 ºC. Retirar i deixar refredar.
  3. Coloqueu les tulipes als plats de servir, les ompliu amb les fulles d'amanida variada. Rentar els tomàquets, talleu-los per la meitat i repartiu-los sobre l'amanida. Afegiu també les llenques de pernil d'ànec.
  4. Poseu una cullerada de sucre a una paella i quan començi a caramelitzar-se tireu les 6 cullerades de vinàgre balsàmic. Remenar amb una cullera de fusta fins que el sucre es fongui completament.
  5. Incorporeu les nous i les panses. Retireu del foc i afegiu oli d'oliva i sal, remenant constantment fins que el vinàgre emulsioni.
  6. Amanir l'amanida amb la salsa vinagreta al moment de servir.
NOTA: Per estalviar temps, podeu comprar les tulipes ja preparades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada